4 personen     Bereidingstijd: 20 minuten     Kooktijd: 15 minuten

Varkenshaas met ahorn-balsamico glazuur

Hey allemaal, ik kan niet wachten om een ongelooflijk smakelijk recept met jullie te delen: een malse varkenshaas overgoten met een verrukkelijk ahorn-balsamico glazuur. Deze combinatie van het natuurlijk zoete ahorn en het rijke, volle balsamico smaakt zo hemels dat je het zelf moet proeven om het te geloven! Het beste van alles is dat dit gerecht super eenvoudig te bereiden is en gegarandeerd indruk maakt op je gasten.

Dit recept is perfect voor een gezellig etentje, want het is geschikt voor 4 personen. Met een vlotte bereidingstijd van 20 minuten en een snelle kooktijd van 15 minuten, kun je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Dus, trommel je vrienden en familie op en bereid je voor op een smaakexplosie die ze niet snel zullen vergeten!

Ingrediënten

  • 4 varkenshaasjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels ahorn-balsamico azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Maatlepels
  • Houten lepel of spatel

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de varkenshaasjes goudbruin aan beide kanten.
  • Voeg de uien toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg dan de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Voeg de ahorn-balsamico azijn, mosterd, honing, rozemarijn, tijm, zout en peper toe en roer alles door elkaar.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het 8-10 minuten zachtjes koken.
  • Verplaats de varkenshaasjes naar een ovenschaal en giet het sausje erover.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de varkenshaasjes in 15 minuten gaar.
  • Breng de varkenshaasjes op smaak met wat olijfolie en serveer het gerecht direct.
Tips:
  • Gebruik voor dit recept verse kruiden voor een optimaal smaak resultaat.
  • Gebruik een goede kwaliteit ahorn-balsamico azijn voor het beste resultaat.

Probeer dit heerlijke recept varkenshaas met ahorn-balsamico glazuur zeker eens! De combinatie van de zoete smaken zal je zeker bevallen.

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *